Szakmai napot tartott a Duna Múzeum csapata
2023. október 25. írta: Duna Múzeum

Szakmai napot tartott a Duna Múzeum csapata

Október 17-én a Duna Múzeum csapata kilátogatott Dávid Balázs esztergomi gátőrhöz. A szép kellemes őszi napon lehetőségünk volt megnézni a gátőrházat, részletesebben megismerni munkáját.

img_0535.jpg

Az esztergomi gátőrház csodás helyen található: nincs messze a várostól és a Duna, gazdag élővilágával pedig kéznyújtásnyira van. Dávid Balázs és a múzeum között igen szoros a szakmai együttműködés. Felkéréseinket mindig elfogadja: számíthatunk rá a Víz Világnapi rendezvényeken és a nyári táborainkban, a saját szerevezésében táborozó gyerekeket pedig Duna Múzeum is szívesen látja.  
img_0531.jpg

img_0528.jpg

Balázs a tőle megszokott barátságos hangulattal fogadta a kollégákat. Mesélt feladatairól, bemutatta nekünk a gátőrházat, eszközeit. Az időjárás szerencsére lehetőséget adott, arra hogy egy nagyobb sétát tegyünk először a Kis-Duna medrében, - amely annyira alacsony vízszintű a napokban, hogy gumicsizmában át is lehetett volna sétálni rajta - majd visszafelé a töltésen. Sétánk közben több érdekességre is felhívta figyelmünket: akár madarakra, odúkra, hódok helyeire, de arra is hogy éppen hol milyen vízvezeték megy át a Duna alatt. Visszaérve a gátőrházhoz batyus jelleggel, ki amit hozott elfogyasztottuk. Az együtt töltött pár óra során sikerült tovább erősíteni a szakmai összetartozásunkat.

Szigetvári Vera

A bejegyzés trackback címe:

https://vizmerce.blog.hu/api/trackback/id/tr8018242617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása